Lääke

KALCIPOS-D tabletti, kalvopäällysteinen 500 mg/10 mikrog 120 kpl

Kalcipos-D sisältää 500 mg kalsiumia ja 10 mikrogrammaa (400 IU) D3-vitamiinia, joita molempia tarvitaan luuston kehityksessä. D3-vitamiini säätelee kalsiumin imeytymistä ja aineenvaihduntaa sekä toimii luuston kalsiumtasapainon säätelijänä.
Vaikuttava aine:
kalsiumkarbonaatti,
kolekalsiferoli,
Pakkauskoko:
120 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta varastossa
19,44 €
Kalcipos-D-tabletteja käytetään iäkkäiden henkilöiden kalsiumin ja D3-vitamiinin puutosten ehkäisyyn ja hoitoon sekä tukihoitona osteoporoosissa, kun potilaalla on kalsiumin ja D3-vitamiinin puutteen riski.
Tabletti niellään kokonaisena, jaettuna tai murskattuna.
Suositeltu annos D-vitamiinin ja kalsiumin puutteen ehkäisyyn ja hoitoon iäkkäille on 1 purutabletti kerran päivässä.
Osteoporoosihoidon tukena käytettäessä lääkettä otetaan lääkärin antaman ohjeen mukaan
Kalcipos-D-valmistetta ei ole tarkoitettu lapsille.
500mg kalsiumkarbonaatti
10mikrog kolekalsiferoli
Oksaalihappo (pinaatissa ja raparperissa) ja fytiinihappo (kokojyväviljassa) voivat vaikuttaa valmisteen tehoon. Jos olet syönyt runsaasti oksaali- tai fytiinihappoa sisältävää ruokaa, odota vähintään 2 tuntia ennen kuin otat Kalcipos-D-valmistetta.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Lääkkeellä ei ole mainittu yleisiä haittavaikutuksia. Lisää harvinaisempia haittavaikutuksia pakkausselosteessa.
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
Päivittäinen kalsiumin saanti raskauden aikana ei saa ylittää 1500 mg:aa eikä D3-vitamiinin saanti 15 mikrogrammaa (600 IU). Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää kalsium- ja D-vitamiinipuutteen hoitoon raskauden aikana.
Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää imetyksen aikana. Kalsium ja D3-vitamiini erittyvät äidinmaitoon, mikä tulee ottaa huomioon annettaessa lapselle D-vitamiinilisää.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)