Lääkityksen tarkistuspalvelu

 

Epäiletkö mahdollisia lääkehaittoja? Haluatko keskustella lääkkeiden oikeasta käytöstä?

Ilmajoen apteekin osaava henkilökunta opastaa lääkkeiden oikeassa ja turvallisessa käytössä. Tarkastamme myös lääkkeiden yhteensopivuuden.

Apteekkimme pätevä henkilökunta auttaa mielellään myös itsehoitotuotteiden valinnassa. Meiltä saat puolueetonta tietoa valintojesi tueksi.

Ota yhteyttä niin autamme mielellämme! 

Lääkityshuolia? Apteekki auttaa.

Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä tapaaminen, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkkeistä ja niihin liittyvistä ongelmista tai huolista rauhallisessa ympäristössä. Tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Yhteenvedon voi tarvittaessa myös näyttää lääkärille.

Ap­tee­kis­sa tar­kis­te­taan:

  • Lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset
  • Oikeat ottoajat ja -ohjeet
  • Tarvittaessa lääkkeen soveltuvuus iäkkäälle